Miért ne halasszuk el a fogászati kezelést 2019-re?

Dentsana Dental Fogászati Klinika Hévíz

Bár a halogatás az élet minden területén jellemzően előfordul, olyan nagy mértékben talán sehol máshol nem tapasztaljuk a jelenséget, mint a fogászati kezelések esetében.

Pedig a látszólag ártatlan elodázás sokkal súlyosabb egészségügyi és anyagi károkat okoz, mint elsőre gondolnánk. Az év vége felé közeledve pedig csak egyre növekszik a fogászati kezelés mihamarabbi megkezdése mellett felsorakozó érvek száma. Lássunk néhányat ezek közül!

Dentsana Dental Fogászati Klinika Hévíz

1. A fájdalom nem a semmiből jön

Egy tökéletesnek látszó fogsor is okozhat kellemetlen meglepetéseket! Első pillantásra csodás, ép fogakkal rendelkező emberek – olyanok is, akik korábban soha nem tapasztalták meg a fogfájás gyötrelmeit – is egyik pillanatról a másikra a fogorvosi székben találhatják magukat.

Hogy mit lehet ez ellen tenni? Sajnos az idő múlásával a megfelelő fogápolás sem jelent garanciát: a jóléti társadalom kialakulása nem csupán a hatékonyabb szájápolási szereket hozta magával, hanem a megnövekedett fogyasztást is. Az pedig, hogy jelentősen több szénhidrátot fogyasztunk, a savtermelő baktériumok okozta károk számát is megnövelte.

A rendszeres kontroll, és a körültekintő állapotfelmérés azonban segíthet! Egy jó szakember már azelőtt felismeri a problémát, hogy azok fájdalom formájában mutatkoznának meg, így érdemes azoknak is mihamarabb felkeresni egy jó fogorvost, akik úgy gondolják, nincs szükségük kezelésre.

2. Ne tegyük tönkre az ünnepi pillanatokat

Ez az ünnepek közeledtével még fontosabbá válik, hiszen míg az év egyéb szakaszaiban bármikor könnyedén kaphatunk időpontot a fogorvosokhoz, a karácsonyi szabadságok alatt már nem ilyen könnyű a helyzetünk.

Persze természetesen nem csupán a rendelési idő lecsökkenése miatt érdemes előrelátónak lenni! A meghitt, családi légkörben eltöltött ünnepi pillanatok könnyen elromolhatnak, ha egy esetleges fogfájás közbeszól. Így sem az együtt töltött időt, sem az ünnepi finomságokat nem tudjuk kiélvezni. Ha azonban még novemberben gondoskodunk a fogászati kezelésről, elkerülhetjük ezeket a kellemetlenségeket.
Ajánlatkérés

Dentsana Dental Fogászati Klinika Hévíz

3. Szép mosoly a családi fotókon

A karácsony persze nem telhet el fényképek készítése nélkül! Mindazok akik már küzdöttek esztétikai problémákkal fogsorukat illetően, tudják, milyen könnyen megváltozik mimikájuk és mosolyuk csupán azért, hogy elrejtsék a szépséghibákat.

Szerencsére az esztétikai fogászat ma már nemcsak opció, hanem elvárás. Ilyenkor a kezelések célja, hogy a szükséges beavatkozások eredménye a lehető legnagyobb mértékben utánozza a fogazat természetes esztétikumát.

De még egy egészséges fogsort is még szebbé lehet varázsolni, például a plazmalámpás fogfehérítés segítségével, így minden családi fotón természetes, gyönyörű mosollyal szerepelhet.

Dentsana Dental Fogászati Klinika Hévíz

4. Az idő pénz

Mindezekkel a kezelésekkel nem csupán az ünnepek közeledése miatt nem érdemes várni, hanem a pénztárcánkra való hatása miatt sem. A fogászat terén is érvényes az állítás, hogy a bajt könnyebb megelőzni, mint orvosolni. Egy apró tömés halogatása súlyos következményekkel járhat: rossz esetben akár teljes fogpótlásra is szükség lehet, ami értelemszerűen több pénzünkbe fog kerülni, mintha már az első pillanatban intézkedtünk volna.

Ráadásul jellemző tendencia, hogy az új évben a piac és az egészségügy is reagál az inflációra, a gazdasági változásokra. Ez legtöbbször sajnos áremelkedést jelent, így azok, akik az új évre halasztják a kezelésüket, lehetséges, hogy mélyebben kell majd a zsebükbe nyúljanak.
Ajánlatkérés

Visszahívást kérek
+
Visszahívást kérek!